ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ

Μάιος 1991:

Η AIESEC ΑΠΘ ιδρύεται με το όνομα AIESEC Ν.Ο.Ε. Μετά από ένα Διεθνές Συνέδριο, με 10 συμμετέχοντες από την Τοπική Επιτροπή, το αποτέλεσμα ήταν ότι η τοπική της NOΕ και η τοπική που οργάνωσε το συνέδριο (LC Bordeaux), έγιναν δίδυμες Τοπικές. Η τοπική μας ξεκινάει πολύ δυναμικά, επιτυγχάνοντας το 100% των στόχων της στις ανταλλαγές.

1998-1999:

Η AIESEC ΝΟΕ μετακομίζει σ’ ένα καινούριο γραφείο, στην οδό Αρμενοπούλου. Η χρονιά ξεκινάει με φήμες για υποβιβασμό της Τοπικής αλλά τελειώνει με την απονομή του βραβείου της “Development award of the year

2001-2002:

Η τοπική κάνει τα πρώτα της βήματα για να επεκταθεί σε όλο το πανεπιστήμιο και όχι μόνο στη σχολή του Οικονομικού

2002-2003:

Αποτέλεσμα των ενεργειών της προηγούμενης θητείας είναι το όνομα της Τοπικής Επιτροπής να αλλάξει από AIESEC Ν.Ο.Ε σε AIESEC Α.Π.Θ.

2003-2004:

Σημαντικό γεγονός στην ιστορία της τοπικής είναι το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο «αγκαλιάζει» την Τοπική και της παρέχει ένα γραφείο μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Η Τοπική Επιτροπή βραβεύεται ξανά με το βραβείο μεγαλύτερης ανάπτυξης, για την διεξαγωγή του τοπικού συνεδρίου APDC (AIESEC Personal Development Conference), μαζί με την Τοπική Επιτροπή του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας.

2004-2005:

Όντας μέσα στο πανεπιστήμιο πλέον, η AIESEC γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή στου φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Εκτός απ’ τις ανταλλαγές αυτού του έτους, διοργανώνεται και ημερίδα, για τους φοιτητές του Οικονομικού, με αντικείμενο τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού στις Ελληνικές Εταιρίες.

Στο τέλος του χρόνου, η Τοπική Επιτροπή, παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην «Φοιτητική Εβδομάδα», του πανεπιστημίου, με το projectWorld Without Borders”. Σκοπός του είναι να κάνει γνωστή την AIESEC ως διεθνή οργανισμό, μέσα στο πανεπιστήμιο και να προωθήσει την Πολιτισμική Κατανόηση.

2005-2006:

Το χρηματικό χρέος, λόγω ενοικίασης γραφείου σε εξωπανεπιστημιακό χώρο, που ήταν μείζον πρόβλημα για χρόνια, τώρα είναι μια κακή ανάμνηση. Το γραφείο αποκτά ανεξάρτητη εξωτερική είσοδο και η πρόσβαση γίνεται πιο εύκολη. Η Τοπική Επιτροπή του ΑΠΘ συμμετέχει στο Εθνικό Συνέδριο HeADCo με τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μελών στην ιστορία της.

2006-2007:

Μια δύσκολη αλλά πολύ δημιουργική και πρωτοποριακή χρονιά για την AIESEC ΑΠΘ. Για πρώτη φόρα, ένα τοπικό Project βασισμένο σε ανταλλαγές (Summer Campaign a Project Based On eXchange) εκπονείται. Το συνέδριο World Without Borders, το οποίο πραγματοποιείται για 3η φορά στα πλαίσια της «Φοιτητικής Εβδομάδας», μετονομάζεται σε Global Youth. Το πρόγραμμά του εμπλουτίζεται με ένα διαγωνισμό επιχειρηματολογίας (Debate) και διαρκεί 5 μέρες.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ

· The Fightest LC 2002-2003

· Innovation Award for APDC 2003-2004

· Growth Award 2003-2004

Advertisements